Eivind B Waaler

Systemutvikler

Eivind har mange års erfaring som utvikler og arkitekt på diverse prosjekter. Han er en fullstack-utvikler - med mye erfaring både fra tunge backend oppgaver og rene frontend-oppdrag. Han er pragmatisk og elsker å finne gode løsninger på kompliserte utfordringer. Eivind er flink til å se saker fra flere sider og streber etter å komme opp med enkle og elegante implementasjoner. Han gir seg aldri før feilen er funnet!

Etter å ha jobbet i ca. 10 år tok Eivind mastergrad ved UiO. Dette bidro til at han fikk øynene opp for alternative JVM-språk og funksjonell programmering. Her plukket han også opp kompetanse om bildeanalyse som han siden har brukt under utviklingen av dartspillet Oche.

Eivind har erfaring med både fag- og personalledelse i tillegg til utvikling. Dette har gitt han mer forståelse for menneskene rundt seg, men også gjort han enda mer sikker på at det er utvikling han vil drive med.

Eivind er aktiv i fagmiljøet og har blant annet holdt presentasjon på mer enn 10 forskjellige JavaZone-konferanser.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Eivinds anbefalinger

The Log: What every software engineer should know about real-time data's unifying abstraction

Fantastisk bra artikkel om logg som sentralt system for integrasjon, konsistens og asynkron meldingsutveksling. Skrevet av mannen bak Kafka. Bør leses av alle som har interesse av arkitektur hos større bedrifter med flere systemer som skal snakke sammen.

Les artikkel
Use the index, Luke

Veldig god innføring i databaseytelse og -tuning.

Til website
Balancing Workload Across Nodes with Akka 2

Artikkel som beskriver en distribuert utdeling av jobber ved bruk av Akka, etter competing-consumers-mønsteret.

Les artikkel

Eivind snakker gjerne om

Løpe og sykle

Eivind er veldig glad i å løpe - gjerne på stier i skogen. Det siste året har han også begynt å sykle en del på sti. Sjøl om sykkelformen er ganske middels er det veldig artig!

Snowboard

Snowboard har vært en hobby siden videregående, og det blir fortsatt noen turer hvert år. De siste årene har barna også blitt med, noe som gjør det ekstra stas :)

Bloggposter

Lage egne mods til Minecraft
Programmering, Java, Minecraft og Game development

Spillet Minecraft har enorm popularitet - enda det er et gammelt spill som kanskje kan se litt banalt ut ved første øyekast. Mye av nøkkelen ligger i åpenheten og mulighetene for å lage utvidelser og tema-baserte varianter av spillet. I denne artikkelen ser vi på hvordan man kommer i gang med å lage egne utvidelser eller “mods” til Minecraft.

Les artikkel
Min gamle venn Java

Eivind prøver seg på en oppfriskning av Java-kunnskaper. Har det skjedd noe spennende med språket siden sist han brukte det aktivt?

Les artikkel
Utregning av arbeidsgiveravgift i Kodemaker

I Kodemaker har vi en litt spesiell lønnsmodell - som gjør at vi må fikse på tallene vi sender inn i Tripletex for at alt skal bli rett. De siste 2 årene har vi dessuten fått en liten ekstra utfordring - siden Stortinget har “utøvet hjemmel til å fastsette ekstra arbeidsgiveravgift for ytelser utover bestemte beløpsgrenser”. I denne lille posten forklarer vi hvordan dette fungerer og hvordan vi har valgt å løse det.

Les artikkel

Foredrag

Bidrag til fri programvare

Prosjekter

Kodemaker
Python, Api, Google Sheets, Tripletex og Excel

Videreutvikling av internt system for å understøtte Kodemaker sin lønnsmodell. Python programmering som integrerer med Tripletex og Google Sheets sine APIer.

Mnemonic
JavaScript, TypeScript, React, Material UI og Highcharts

Jobbet som frontend-programmerer på diverse applikasjoner knyttet til Mnemonic sitt Argus system. Eivind hadde blant annet hovedansvar for å lage sakssystem med innebygget HTML-editor, forsiden (dashboard) for hele Argus med dynamisk bruk av grafer samt diverse mindre applikasjoner for overvåkning av kjørende komponenter og sårbarhetsanalyser.

Animalia
Clojure, ClojureScript, Twitter Bootstrap, React og H2 database

Laget API for å tilby og motta data fra terminaler som brukes av klauvskjærere i norske fjøs. I all hovedsak snakk om en Clojure webserver som snakker med en database. Utviklet også en web-klient for internt bruk/administrasjon.

Se flere prosjekter

Referanser

Joakim von Brandis
Utviklingssjef, mnemonic as

«Eivind har imponert oss med å raskt sette seg inn i ulike problemstillinger, og levere løsninger på disse kjapt og med høy kvalitet. Han er flink til å komme opp med nye mulige løsninger, og jobber godt med dem rundt seg for å få disse på plass.

Eivind er en rolig fyr, og behaglig å jobbe med, samtidig som han ikke er redd for å komme med forslag til endringer. Han tar utfordringer på strak arm, og har en faglig bredde som gjør at han vil være en nøkkelressurs på nær sagt ethvert prosjekt.»

Sissel Irene Monsø Sveum
Områdeleder, FINN.no

«Eivind er en veldig god utvikler med glimt i øyet. Han tar alle oppgaver på strak arm uansett om det er nye tjenester, vedlikehold eller en feil.

Han har løftet vår betalingsløsning og gitt teamet økt kunnskap rundt Hibernate og Kafka. Han har hatt et stort bidrag inn i leveranser som eksempel abonnementsløsning for kredittkort og migrering av payment over på ny løsning hos Schibsted.

Eivind jobber godt i team og har delt sin kunnskap både ved kodegjennomganger og presentasjoner på FINNs ukentlige fagdag.»

Kjell Sverre Birkeland
Prosjektleder, Skatteetaten

«Eivind har den sjeldne egenskapen, at han forstår komplekse faglige problemstillinger og gjør det om til Java-kode. Ikke bare gjør han det om til kode, men koden er lettlest, forståelig og god å forvalte videre. Han skaper rett og slett vakker kode.

En utvikler er ikke en utvikler. Det er stor forskjell på effektiviteten og evne til å produsere kode med høy kvalitet. Eivind er i den ypperste klasse i forhold til å omgjøre krav til kode med høy teknisk og funksjonell kvalitet. Han er sterk på feilsøking, bl.a. i forbindelse med tunge prosessmotorer og håndterer både frontend og backend godt.

Han er en team spiller og deler med stor glede av sin kompetanse, både i forbindelse med parprogrammering og gjennomganger for større eller mindre grupper.»